Jeg har fått en del spørsmål via snapchat om hvordan jeg lagde pikekyssene til 1 års dagen til Liam. Det er seriøst verdens enkleste oppskrift, og noe absolutt alle kan klare. 

Det eneste du trenger er 

2 eggehviter og 120g sukker 

Pisk så dette sammen med en kjøkkenmaskin til det blir en tykk og fast masse. 

Forvarm ovnen på 150 grader, sett den så ned til 100 grader når pikekyssene skal settes inn. 

Bruk en sprøyte til å lage pikekyssene med, disse kan du sette tett i tett på et brett da de ikke flyter utover. Jeg sprayet til slutt med gullglitter, da det blir gulltema her i huset. 1 års dagen hans skal feires idag, måneder etter den egentlige bursdagen hans. 


Nå har jeg akkuratt kommet inn dørene etter en liten tur på butikken med naboen. Det er så koselig å kunne gå ned når det er så fint vær ute. Selv om det er grusomt kaldt, så er det greit. Liam sovnet akkuratt i vognen sin, så da var det på tide at mammaen fikk i seg litt frokost. Idag endte jeg opp med mager vanilje kesam, frosne bringebær og mandler. Man kan selvfølgelig mixe så mye man vil, men jeg syns denne varianten er veldig god.

 

 


Hei på dere fininger! Liam og jeg har akkuratt baket kanelknuter. Jeg tenkte jeg kunne dele oppskriften med dere. Det er jo så perfekt å lage en vanlig dag eller til en litt spesiel anledning. Det er også noe som falle godt i smak hos store og små. 

Her er oppskriften:

7 dl melk

150g smør

2 dl sukker

50g fersk gjær for søtdeig

ca 1 kg hvetemel

smør, sukker og kanel til fyll

Slik gjør du:

Smelt smør. Tilsett melk og varm opp til ca 30-35 grader. Rør in gjæren. Tilsett sukker og hvetemel, og elt deigen til den blir glatt og smidig (gjerne i en kjøkkenmaskin i 5-8 minutter). Dekk til deigen å la den heve på et lunt sted i 35 minutt.

Ha deigen over på melet bakebort. Trill deigen til en tykk pølse og kjevl den ut til et rektangel. Smør med smeltet smør og dryss over kanel og sukker. Brett deigen på langs eg gang over midten, slik at deigen blir dobbel. Skjær hele deigen på tvers i ca 2 cm brede bånd. Bruk gjerne et pizzahjul, da det er lettere enn med en kniv. Tvinn hvert bånd rundt sin egen akse, slik at det blir en spiral. Snurr båndet rundt fingeren, og trekk den gjennom hullet i midten/lag en knute. 

Legg knutene på et stekebrett. Sett til heving i ca 45 minutt. Pensle med egg, og strø eventuelt over med perlesukker, eller kanel og sukker. Steker på 210 grader i 10 minutter.  

  


I går kveld bakte jeg nydelige amerikanske cookies. De smakte veldig godt, og havsaltet på toppen var gull. Søtt og salt sammen er bare helt nydelig. Jeg har allerede idag spist ganske mange. Hele familien likte de, så det var jo et godt tegn. Her er oppskriften: 

225 g (1cup) smør, mykt

200 g (1cup) hvitt sukker

220 g  (1 cup)brunt sukker

2 egg

2 ts vanilla extract

375 g (3cups) mel

1 ts bakepulver

2 ts  vann

1/2 ts salt

335 g (2cups) halvsøt sjokolade, i småbiter

Strø havsalt på toppen når de kommer ut av ovnen

 

Steketid 12 minutt, 175 grader

 


hits