Til alle foreldre som fremdeles har flaskebabyer eller større barn som drikker av kopp. Her er mine favoritter! 

Ved å bruke rabattkoden "MALIN.VEDAA20" får du 20% på alle startpakker hos www.herobility.com  Ved å bruke rabattkoden "MALINVEDAA20" får du 20% på hele sortimentet til www.twistshake.com 

 


Jeg fikk et spørsmål for en liten stund tilbake, om jeg kunne skrive et innlegg om morsmelkerstatning, fordeler og ulemper. Og det tenkte jeg selvfølgelig at jeg kunne. 

Jeg hadde jo bestemt meg på forhånd at jeg ikke ønsket å amme barnet mitt. Noe det selvfølgelig er delte meninger om, men de meningene er jeg ikke ute etter å høre nå. Vi har brukt morsmelkerstatning fra hun var 10 dager gammel, før det pumpet jeg meg å gav på flaske. 

Jeg personlig syns morsmelkerstatning og flaske er utrolig praktisk, men det har også sine bakdeler. Mileah legger utrolig godt på seg, såpass bra at helsestasjonen sa at hun ikke kunne gå så mye opp i vekt på så kort tid. Alle kan gi henne mat, og hun er ikke avhengig av meg til en hver tid. Noe som for min del føles utrolig godt. Pappaen i huset får ta stor del i matingen, samtidig som besteforeldre og andre får prøve seg om de vil. 

Enda en fordel som for meg betyr veldig mye er maten. Jeg syns det er et ork å måtte passe på hva jeg spiser og ikke. Og siden babyer har en mage som ikke tåler hva som helst så lå man jo passe på. Og jeg er alt for glad i løk og alt annet en baby ikke tåler. Så da syns jeg det er veldig ok med mme.

Det finnes også et stort minus med MME, og der er det at den aldri er ferdig temperert. Du er avhengig av varmt vann, en micro eller et vannbad. Jeg vet ikke, alt som kan få innholdet varmt hvertfall. Og det finnes ikke over alt, og i krisetilfeller ender man opp med å måtte gi barnet kald mat, noe som kan gi magevondt igjen. 

Det er også utrolig dyrt i lengden. Jeg har regnet ut at jeg bruker 2000kr i måneden på MME. Da jeg kjøper en de kun har på apoteket, grunnet at den er mildere for magen. Et prematurt barn har gjerne ikke tarmer som er helt utviklet, og vi tabbet oss litt ut der med Liam (da vi ikke visste bedre). Så vi kjøpte nan 1 til han. Men fant fort ut at han måtte ha Nan H.A 1. Så den har vi brukt fra starten denne gangen, og magen holder seg i sjakk til en hver tid. Så det er vi veldig fornøyd med. Ingen vil vel ha en baby med magevondt, da må man gjerne legge noen ekstra kroner i maten deres. 

Vi er veldig fornøyd med valget om å gi mme. Det er veldig greit på mange måter, men jeg forstår at folk også har noe i mot det. Men vi må alle akseptere andres valg, slik er det bare! 


I samarbeid med @twistshakebaby har vi fått gleden av å dele ut en 20% rabatt til de som ønsker det! Koden er "malinvedaa20", og koden kan brukes på hele sortimentet. #twistshake 


Jeg kjenner jeg begynner å bli passe lei av at folk henger seg opp i hva og hvordan vi gjør ting. Dette gjelder spesielt sikring i bil. 

Jeg er fult klar over hva som kan skje om sønnen min sitter framovervendt, men det er like mye som kan skje om han sitter andre veien. Vi gjør som vi selv vil, og det vi mener er best for oss og våre barn. Det er absolutt ikke noe noen trenger å blande seg inn i. Jeg gjør det jeg vil på lik linje som alle andre. Det er også utrolig slitsomt når alle skal stikke inn en av sine meninger over alt, jeg tenker at det er noe du kan holde for deg selv. 

Jeg elsker barnet mitt over alt på denne jord, og ville aldri gjort noe for å utsatt han for noe som helst. Så om han sitter fremover eller bakover - det er alltid en risiko. Jeg har selvfølgelig mine meninger om mennesker jeg også om hvordan de gjør ting, men det er faktisk ikke min sak å blande meg opp i. Det er faktisk ikke mitt liv, og jeg stoler på at folk selv vet hva som er best for dem og deres familier. De hadde faktisk ikke solgt bilstoler som kun kan stå framovervendt om det var totalt krise. Jeg har en bilstol som kan stilles begge veier, men nå velger vi faktisk å ha den fremover, med mindre noen av oss sitter bak med han. 

Jeg syns faktisk det er en større stressfaktor å ha han bakover. Dette på grunn av at han blir kjempesint og hyler som en annen tulling. Jeg blir derfor ekstremt ukonsentrert, noe som gjør til at jeg føler meg mer usikker i trafikken. Jeg blir mer uoppmerksom, og jeg styrer mer på med at han skal slutte å gråte enn å faktisk holde blikket på veien. Derfor vil jeg faktisk si at det for oss er sikrere å ha han framover.  

 


Jeg er så forelsket. Dette nestet er det flotteste jeg har sett, og helt perfekt til lillesøster.

Jeg fikk dette nestet i posten i går, og det var enda finere enn jeg så for meg. Jeg bestilte som sagt med helt gulpeunderlag da det også hender at de små tisser gjennom/ ut sidene på bleien. Så i stedet for å måtte vaske alt sammen kan jeg kun kaste underlaget til vask. 

Idag skal Liam og jeg ut på handel. Jeg må handle inn noen småting som jeg mangler til babyen kommer. Og noe utstyr til meg, som for eksempel ammeinnlegg. Jeg er så lei av å lekke, og tror at det er noe jeg bare må begynne med nå. Jeg trenger også en sengekant til vugga hennes, da den jeg har fra før er blå. 

Martin skal fjerne sengen vi har inne på Mileah sitt rom denne uken, slik at jeg får begynt å hengt opp ting på veggene hennes. Dette blir per dags dato brukt som et gjesterom, men nå har det seg slik at gjesten må flytte ut og Mileah inn, haha. 

Det skjer så mye spennende i tiden fremover, og jeg gleder meg veldig til å vise dere alt!

 


Det er masse som skal planlegges og gjøres klart til lille i magen. Vi vet aldri når hun melder sin ankomst, og jeg personlig liker å være klar i god tid. 

Jeg har pakket deler av baggen hennes nå, unntatt noen klær. Slik at tingene jeg vil hun skal ha er med når den tid kommer. Jeg holder på å bestille meg ny stellebag, så mine ting er enda ikke pakket. Mileah har fått sin egen lille bag som skal være utenom den vanlige stellebagen. Jeg hadde ikke plass til alt i stellebagen min sist, derfor blir det to stykk.  


Jeg har hele veien sagt at jeg gleder meg til å se Liam sammen med Mileah, noe jeg gjør. Men jeg må også si jeg er utrolig spent på hvordan det vil gå.

Jeg koblet opp babygymmen hennes idag, bare for å se hvordan den så ut. Og Liam har seriøst hatt rumpen sin godt plantet i den siden. Han fyller den med alle lekene sine, og skal sitte der helt selv. Jeg lurer derfor på om lillesøster kommer til å få noe fred i det hele tatt. Jeg må si jeg ser veldig svart på akkuratt det. Han skal selvfølgelig få ligge der sammen med henne, men jeg tror neppe han forstår at man skal være forsiktig med en baby. Heldigvis har han 3 måneder å vokse på, og jeg håper til syvende og sist at det går veldig bra. Jeg har i tilfelle lekegrinden klar, slik at jeg kan plassere babygymmen hennes oppi der, da vil ikke han kunne gjøre noe annet enn å se på henne. 

Han er en sjalu type, og han krever mye oppmerksomhet. Han har hele veien fått det som han vil, og jeg tror det vil bli en utfordring å dele dette med et menneske til. 

 


Idag var Martin, Liam og jeg på Barnas Hus for å kjøpe ny vogn. Vi hadde bestemt oss på forhånd hvilken vi skulle ha, men var usikre på farger og diverse. 

Vi endte opp med Emmaljunga Double Viking 735, søskenvogn. Selvfølgelig med 1 bagdel og 1 sittedel. Det var flere måneder leveringstid, så det var flaks at jeg ringte inn idag for å sjekke det. Vi hadde egentlig ikke tenkt til å kjøpe den før 1 måned i forveien. Det ble derfor en kjapp tur innom idag for å bestille. Vi endte opp med fargen Lounge Black, som ser litt koksgrå ut. Vi syns den var veldig fin, og prisen var heller ikke så ekstrem i forhold til andre søskenvogner.

Fordelen med denne vognen er at du kan ha begge barna mot deg, det er hvertfall et must for min del. Liam skal ikke inn i barnehagen før januar, så det var virkelig ikke et spørsmål om vi trengte en ny vogn da. Han har alle hvilene sine i vognen på dagtid, og det skal han også fortsette med. Og det går heller ikke an å kjøre rundt med to vogner når jeg i permisjonen er alene med dem. Det ble derfor det letteste for oss å ha søskenvogn.


Da var babynestet bestilt, og fy så fint det var. Jeg har enda ikke fått det, men har kjøpt og betalt det. Nå skal det bare monteres og sendes. Jeg har sett gjennom så mange, men jeg har liksom ikke funnet det perfekte. Noen sa jeg bare kunne bruke det jeg hadde etter Liam, men jeg syns virkelig at hun skulle få seg et nytt og et rosa - ikke blått. Jeg har sikkert bestemt meg for forskjellige nest 100 ganger, men nå falt det på dette. Uten tvil det fineste jeg har sett. 

Jeg har bestilt nest med helt gulpetrekk i bunn. Dette av erfaringer fra sist gang. Liam var så liten og bleiene for store, så han tisset mye gjennom. Jeg har derfor bestilt med helt trekk slik at jeg ikke trenger å kaste hele nestet i maskinen - hele tiden. Det husker jeg var utrolig slitsomt, i tillegg til at det ble utrolig støvete og stygt. Det samlet seg lodotter rundt hele kanten inn i, og de var vanskelige å få bort. 

Her er hvertfall nester jeg har bestilt, var det ikke fint? Martin fikk vipset over penger til hun som skulle lage det i går, så nå får vi bare vente i spenning. Jeg gleder meg veldig til å få det, og dere skal få flere bilder av nestet, sengen og alt når det er klart. Jeg begynner på barnerommet neste uke, så da skal dere få før og etterbilder. Jeg handlet foresten gardiner og noen få interiørting til henne i Italia. Hvem drasser med seg gardiner hjem liksom? haha. Foreldrene mine lo av meg for å si det slik, men de var bare så fine, og fargen var helt perfekt!

Følg meg på Instagram HER eller via snapchat malinvedaa 


Jeg har fått shoppet utrolig mye de dagene jeg har vært her. Såpass mye at jeg ikke vil sjekke kontoen når jeg kommer hjem. Heldigvis har jeg fått med meg mye nødvendig, og ting vi allikevel måtte kjøpt hjemme før våren/sommeren. Jeg har også komt billigere i fra, så jeg er veldig fornøyd! 

Jeg har handlet mye til Liam og lillesøster. Og litt til Martin og meg. Det viktigste er de små, og de har fått så mye fint. Jeg har også fått handlet utstyr til Mileah, som flakser, smikker, interiør og mer. 

De har også fått en hel haug med vår/sommerklær. Og denne gangen håper jeg størrelsene passer i forhold til årstiden. Liam var så liten da han kom, så alle ullklærne jeg hadde kjøpt til han passet ikke før sommeren. Det kan fort skje denne gangen og, bare at dette er sommerklær som vil passe på vinteren. Krysser fingrene for at det ikke skjer!

 


Jeg syns det er utrolig stas å kunne handle rosa. Tenk at vi venter en jente. Det er så mye fint som kommer inn nå til våren/sommeren, så det er en helt perfekt tid å få baby på.

Jeg fikk en nydelig sparkebukse i posten idag, til Mileah. Og den var bare supersøt. For en fantastisk flott farge. Liam fikk også noen nye sko + vårjakke (som vist på bloggen i går). Litt stort, men det passer når han trenger det. Det er så kjekt å kunne handle til andre enn seg selv, og stor stas å kle de små opp i fine nye klær. 

 


Denne kjøpte Martin og jeg til babyen i magen i desember. Vi visste ikke hvilket kjønn vi ventet, så vi endte derfor opp med gul. Jeg elsker babygul, og må si jeg er superfornøyd med denne heldressen. Så søt og så nydelig! 


Det kommer inn flere spørsmål etter snappene mine i bil. Hvorfor Liam sitter forovervendt i bil, og om jeg er klar over konsekvensene det kan gi.

Liam sitter egentlig ikke forovervendt, men nå har han hatt et brukket lårbein hvor han har hatt foten i strekk x antall dager på sykehuset. Han har hatt mye vondt i foten, og med et bakovervendt sete får han knekk i beina. Dette har for han vært svært ubehagelig og smertefullt, han har derfor måtte sitte forovervendt for å unngå knekken. Dette er selvfølgelig ikke noe han skal gjøre over lengre tid, men per dags dato - ja. Vi kan dessverre ikke tenke på konsekvenser eller lignende nå da det bare må bli sånn. Vi er ikke ute å kjører hele veien, det er bare når det er nødvendig. Så der har dere svaret på det.  


Hei fine dere. Idag kom svigermor med gave til lillesøster i magen og 1 års gaven til Liam. Liam fikk seg en superkjekk bil som han kan sitte på med masse leker på. Det er også gåfunksjon på den, noe som er midt i blinken nå når han skal lære seg nettopp dette. 

Mileah fikk seg en nydelig kjole, en kos, et mykt teppe og en bamse. Det er så fantastisk å få litt babyrosa i hus, jeg syns den fargen er helt nydelig. Nå er jeg så heldig å få en jente jeg kan dulle med å pynte opp. Det har jeg også gjort med Liam hele veien, men det er så mye mer fint til jente enn til gutt. 

Vi er så takknemlige for at vi har så godt og snille besteforeldre til barna våre - de beste såklart <3

Her er noe av det hun har fått til nå:  


Vi må om ikke så alt for lenge begynne å tenke på hva vi skal kjøpe til den lille i magen. Det er mye som skal på plass, selv om vi har store deler av det fra før. 

De viktigste tingene å få i hus er:

1. BABYNEST - Dette var gull verdt da vi hadde Liam. Så dette må vi bestille igjen. Jeg har kun et blått fra før, så jeg ønsker noe i rosa/hvitt ish. 2. BARNEVOGN - Vi skal gå til innkjøp av Emmaljunga Double Viking, dette på grunn av at vi har Liam i tillegg. Han er fremdeles liten når babyen kommer, og jeg er nødt for å ha muligheten til å trille begge to da Liam ikke skal i barnehagen enda. 


3. BABYKLÆR - Alt vi har fra før et stort sett babyblått. Dette kan derfor ikke brukes på jenta i magen. Vi må derfor ut å sjekke om vi finner noen søte jenteklær. Personlig syns jeg de har mer fint til jente enn til gutt i butikkene, så sånn sett så er det midt i blinken.

4. VOGNPOSE - Denne må være til sommeren, så vinterposene jeg har fra før kan derfor ikke brukes når hun blir født. Vi vet ikke hvilken enda, men jeg syns vognposene fra Risarosa er veldig fine - Der er også den ene vinterposen til Liam fra - Vi elsker den! 

5. BLEIER, PRODUKTER OG DIV - Dette er et must. Vi kjøper disse tingene jevnt allerede på grunn av Liam, vi må bare til med mindre bleier.  

 


Jeg har lenge hatt interessen for å lage ting, og gjerne ting jeg selv kan få bruk for i huset mitt, til Liam og ellers. Jeg syns hjemmelagde ting er så fint og personlig. Da jeg fikk Liam fikk jeg en interesse for perler og diverse. Jeg lagde minnerammen hans (Innlegget finner du HER), og så ballet det bare på seg. Jeg har lagd litt forskjellig til nå, og tenkte å vise dere noe av det. 


Det er også utrolig fine gaver å gi fra seg til nybakte mødre. Det er noe de aller fleste får bruk for og ingenting er kjekkere enn å få noe som noen har laget selv - Det syns hvertfall jeg! Hva syns du?

 

 


Hei dere. Som dere vet er Liam min største helt, inspirasjon og hjerteknuser. Jeg kan ikke beskrive hvor godt det er å ha han i livet mitt, og jeg ville aldri vært uten. Han er den største gaven jeg noen gang har fått, og jeg føler meg heldig som har fått en så perfekt skapning til verden. Vi planla ikke å bli gravide med Liam, men det skjedde jo. Jeg var først i sjokk, og ville egentlig ikke si så mye til Martin da vi akkuratt var blitt sammen. Jeg måtte uansett fortelle det, og han tok det bedre enn meg. Jeg så ikke for meg det liksom, hehe. Det var lenge et sjokk, og jeg var livredd for å fortelle det til foreldrene mine, hans foreldre og vennene våre. Heldigvis tok alle det utrolig bra, og det gjorde situasjonen mye bedre for oss begge. Vi begynte å glede oss, og slik fortsatte det til fødsel. 

Jeg ble gravid i en alder av 21 år. Jeg hadde egentlig ikke tenkt til å få barn før jeg hvertfall var 25 år gammel. Jeg ønsket å komme skikkelig inn i jobben jeg var så godt i gang med, jobbe meg opp enda mer penger og til slutt planlegge dette barnet. Selv om det ikke ble sånn ville jeg gjort det igjen. Nå kunne jeg aldri tenkt meg å bli mamma i en alder av 25 år. Jeg tror det er mange fordeler med å være ung mor. Jeg er på mitt beste nå, og føler at det er nå jeg kan gi max av det jeg har. Dette tror jeg ikke jeg hadde klart i en alder av 30 år. Jeg er nå veldig fornøyd med å være ung mor, det er derfor vi har planlagt nr 2. Vi ønsket to tette barn, disse blir veldig tette. Jeg er snart halvveis, så det blir 17/18 mnd mellom dem, mindre om nestemann også kommer før termin. Vi gleder oss til å bli en familie på 4, og det vil alltid bare være oss. Vi er fornøyd med det. Martin ville i utgangspunktet bare ha 2 barn, mens jeg ville ha 3-4.. slik blir det da ikke, noe som er helt greit. 
 

Så lenge man har økonomi, jobb og en plass å bo er det ikke noe problem å bli mor i ung alder. Det er bare viktig å ha alt dette på stell først, dette kunne selvfølgelig ikke vært tilfelle for meg da jeg ikke visste om det, heldigvis hadde vi alt på stell! 


Hei på dere fine mennesker. Ja, da kommer det nok et kleint innlegg om graviditeten. Det er ikke så lekkert, men jeg ser ut som en struts på magen. Ja, det gjør jeg så absolutt. Graviditeten sørger for at de små søte dunhårene vi jenter har på magen og resten av kroppen vokser. Grøsser av tanken, og jeg skulle så gjerne barbert de bort. De lyser opp i tillegg til å stikke til alle kanter - hadde de i det minste lagt seg litt fint. Dette var også noe jeg ble veldig sjokkert over under sist svangerskap, jeg forstod ikke hva som skjedde. Hvorfor i alle dager skulle jeg få hår på magen som bikket centimeteren(?), æsj liksom. Jeg googlet ganske mange ganger for å finne ut av dette, måtte jeg gå til legen? Var det noe galt med systemet mitt? Heldigvis er det bare hormoner. Kroppen slipper fra seg disse hårene når barnet er ute. FLAKS. Samboeren kan få ha de hårene for seg selv, for de er ikke velkomne på min mage - og nei - jeg er ikke sjalu en plass! Hehe, litt sarkastisk innlegg for de som ikke forstod det :-) 

 


Hei på dere! Dette innlegget er gjerne mer rettet mot deg som venter barn, planlegger barn eller har fått barn. Jeg tenkte å dele mine topp "must have" når man skal ha barn. Jeg hamstret inn mye i starten, før Liam kom - men fant raskt ut at jeg ikke trengte halvparten. Jeg har noen favoritter jeg ikke kunne klart meg uten, som er veldig praktisk å ha i hus når barnet kommer. Det er sikkert mye du syns er praktisk og ha som jeg kanskje ikke syns er like nødvendig. Det er også mye smak og behag. Noen har behov for helt andre ting enn deg, og det vil alltid være forskjellig. Det er godt mulig jeg har glemt noe her i innlegget mitt. 

 

Utstyr:

1. Bleiebøtte 

Dette var noe jeg tenkte jeg ikke trengte, for jeg skulle jo ut med bosset hver dag allikevel - det skjer aldri. Denne bøtta står plassert på badet vedsiden av stellekommoden. Uten tvil en av de mest praktiske tingene. Den holder lukten borte og man slipper å tømme den så ofte. Minuset er at posene til bleiebøtta er ekstremt dyre, det er sikkert derfor man får bøtta gratis av barnas hus - slik at de kan tjene penger på posene. 

2. Stellekommode

Jeg kvittet meg med stellekommoden vår da Liam begynte å snu på seg, dette var på grunn av at jeg var redd for at han skulle dette ned i flisene å slå seg. Jeg fant også ut at det var tungvint å bøye seg ned på gulvet å skifte der, vi har derfor fått en ny kommode inn på badet til den nye babyen kommer. Da kommer han/hun opp i høyden, slik at vi kan få skiftet bleie og klær i fred uten at Liam tuller og tøyser med h*n. 

3. Tripp trapp stol

Denne blir brukt ganske mange ganger i løpet av et døgn. Den bygger du om ut i fra hvor gammel barnet ditt er. De kan også ha denne stolen i skolealder. Du får kjøpt new born seat og sittedel på diverse barnebutikker. HELT GENIAL! 

4. Vippestol

En vippestol er veldig praktisk om man skal ta seg en dusj i permisjonen, og barnet er for lite til å sitte på gulvet å leke selv. Jeg brukte denne daglig da jeg skulle dusje. Martin var jo ikke hjemme, og jeg kunne ikke akkuratt la han ligge på et annet rom eller på stellekommoden. Gulvet er et alternativ med et lekestativ over, men her ble kun vippestolen brukt. Den vugget han i søvn, og han fikk slappet skikkelig av. (Bilde av Liam i hoppestolen sin, fant ikke vippestolen)

5. Vogn, sprinkelseng og bilstol

Dette sier seg selv! Gjerne kjøp en god og varm bilstolpose/vognpose, dette er også et must. Det kan være kaldt, og barnet skal ikke ha for mye trekk på seg.

6. Babynest

Virkelig et must. Babyen kan ligge med deg i sengen, i sofaen - egentlig over alt. Du trenger ikke å tenke på at du vil rulle over h*n i sengen. Dette er også trygt og godt for babyen sin del da det er litt polstring rundt den. Veldig godt og behagelig. 
 

Kropp og helse:

1. Paracet og Nurofen / Stikkpille

Dette kommer godt med om barnet har feber eller blir syk etter en vaksine. Dette får du kjøpt reseptfritt på apoteket. Nurofen er genialt da den kan tas opp til 6 ganger i døgnet, Paracet får du ikke gi så ofte, men disse kan du kombinere.  

2.Talkum

Beste pulveret som er. Dette pudrer vi rumpa til småen med, han unngår å bli klam og sår. Han blir heller ikke sår i baken om han har noen saftige diarebleier.  Talkum er også genialt å bruke rundt halsen, da det ofte samler seg svette og gulp der, da unngår du at huden blir rød og irritert. Jeg har også brukt denne under armene hans, da dette er en plass vi mennesker fort blir fuktige/klamme 

3. Febermåler

Den her sier seg egentlig selv. Jeg syns personlig den i rumpa er den som fungerer best og viser mest nøyaktig. Stoler ikke helt på den i øret/pannen.  

4. Zinksalve

Veldig greit å ha om barnet blir sår i stumpen, men du kan unngå mye med å bruke Talkum.

(ingen bilde)

 

5. Saltvannspray

Dette blir brukt titt og ofte her hjemme. Er barnet tett får du spylt ned det som er ved å sprute dette inn i nesen. Du åpner da opp luftveiene, og du kan kjapt høre at det er stor forskjell fra før du sprayet det inn. Det er ikke farlig å bruke, så du trenger ikke å tenke på at du skader barnet. Jeg fikk beskjed av sykehuset at jeg bare måtte bruke det så mye jeg følte var nødvendig. Dette kjøpes også på apoteket.  Her var mine "must have". Hva er dine? 

 

 Fredag 06.januar ringte jeg som dere vet legevakten angående Liam. Jeg var superstresset og veldig kjapp i svarene mine, kun på grunn av at sønnen min lå der i sengen å vred seg i smerte. 

Jeg forklarte kjapt at noe var galt med lårbeinet hans, etter at Martin og Liam hadde falt ned trappen. Jeg gikk bak å fikk alt med meg. Første spørsmålet jeg møter er "Var det noen vitner til stedet?". Jeg ble ikke mindre stresset av det, hvorfor i alle dager spurte hun om det? Kunne hun ikke bare gi klar beskjed om at vi kunne komme ned i stedet for å grave om hva og hvordan ting hadde skjedd (?) Vi kom oss inn og ut av legevakten og videre til sykehuset hvor de samme spørsmålene ble stilt gang på gang. Da begynte jeg å tenke, trodde de at vi hadde brukket beinet hans med vilje?! Det var veldig sårt å få så mange spørsmål fra så mange, men greia er jo at slike ting faktisk skjer - DAGLIG. Ikke i vårt hjem, men hos mange andre uskyldige barn. 

Jeg har i ettertid tenkt på at det er superviktig at de tar skader av barn så alvorlig som de gjør. Og de som ikke har gjort noe har heller ingenting å være bekymret for. Det skjer så mye med så mange, og det er alt for få tilfeller som blir fanget opp. Det er også veldig viktig at vi som kanskje mistenker noe er snare med å kontakte noen som kan hjelpe. Det er bedre å blande seg inn en gang for mye enn en gang for lite. Det er viktig å se etter signaler, da barn kanskje ikke har ordforråd til å kunne forklare ting selv - noen kan kanskje ikke snakke en gang. Værr obs på mennesker rundt deg. Man trenger ikke alltid å være supersmart for å forstå at det er noe som ikke stemmer... 

Den siste saken jeg hørte om var en baby på 10 uker, som hadde mistet livet pga slag mot hodet. Hvem i alle dager har hjerte og samvittighet til å skade et barn i det hele tatt? Men jeg tenker, en 10 uker gammel baby har ikke mulighet til å framprovosere noe en gang. Hva er det som skjer med verden (?)  Jeg blir sint, provosert og ekstremt forbanna!  


hits