Jeg fikk et spørsmål for en liten stund tilbake, om jeg kunne skrive et innlegg om morsmelkerstatning, fordeler og ulemper. Og det tenkte jeg selvfølgelig at jeg kunne. 

Jeg hadde jo bestemt meg på forhånd at jeg ikke ønsket å amme barnet mitt. Noe det selvfølgelig er delte meninger om, men de meningene er jeg ikke ute etter å høre nå. Vi har brukt morsmelkerstatning fra hun var 10 dager gammel, før det pumpet jeg meg å gav på flaske. 

Jeg personlig syns morsmelkerstatning og flaske er utrolig praktisk, men det har også sine bakdeler. Mileah legger utrolig godt på seg, såpass bra at helsestasjonen sa at hun ikke kunne gå så mye opp i vekt på så kort tid. Alle kan gi henne mat, og hun er ikke avhengig av meg til en hver tid. Noe som for min del føles utrolig godt. Pappaen i huset får ta stor del i matingen, samtidig som besteforeldre og andre får prøve seg om de vil. 

Enda en fordel som for meg betyr veldig mye er maten. Jeg syns det er et ork å måtte passe på hva jeg spiser og ikke. Og siden babyer har en mage som ikke tåler hva som helst så lå man jo passe på. Og jeg er alt for glad i løk og alt annet en baby ikke tåler. Så da syns jeg det er veldig ok med mme.

Det finnes også et stort minus med MME, og der er det at den aldri er ferdig temperert. Du er avhengig av varmt vann, en micro eller et vannbad. Jeg vet ikke, alt som kan få innholdet varmt hvertfall. Og det finnes ikke over alt, og i krisetilfeller ender man opp med å måtte gi barnet kald mat, noe som kan gi magevondt igjen. 

Det er også utrolig dyrt i lengden. Jeg har regnet ut at jeg bruker 2000kr i måneden på MME. Da jeg kjøper en de kun har på apoteket, grunnet at den er mildere for magen. Et prematurt barn har gjerne ikke tarmer som er helt utviklet, og vi tabbet oss litt ut der med Liam (da vi ikke visste bedre). Så vi kjøpte nan 1 til han. Men fant fort ut at han måtte ha Nan H.A 1. Så den har vi brukt fra starten denne gangen, og magen holder seg i sjakk til en hver tid. Så det er vi veldig fornøyd med. Ingen vil vel ha en baby med magevondt, da må man gjerne legge noen ekstra kroner i maten deres. 

Vi er veldig fornøyd med valget om å gi mme. Det er veldig greit på mange måter, men jeg forstår at folk også har noe i mot det. Men vi må alle akseptere andres valg, slik er det bare! 

Postet av: Monica
Jeg prøvde meg med amming av begge gutta men havna fort over på mme... helt genialt.. ingen god melkeku jeg... så mme var helt fantastisk :)
11.07.2017, 07:12
URL: http://hverdagslivetivollen
Postet av: livetmitt93
noen liker det og andre liker amming:)
11.07.2017, 11:05
URL: http://livetmitt93.blogg.no
Postet av: Stine
Har du prøvd dette? Fylle flaskene på forhånd med 2/3 avkjølt kokt vann, ha kokt vann på termos og Avent doseringsbeholder med MME pulver? Når ungen er sulten, fyll opp til riktig mengde med varmt vann, ha i pulver, rist og flasken er klar og riktig temperert. 👌🏼😀
11.07.2017, 18:46
Postet av: Katharina
Har ingenting i mot dem som gir mme eller de som velge mm , jeg personlig har ammet nå i 7 mnd uten noe problem, men en ting jeg ville rettet på i innlegget ditt er at det bare er fra gammelt av at man må holde seg unna løk osv når man ammer, det er heller mer tilfeldig at baby/barn får vondt i magen når mor har spist noe, det finnes ingen konkrete svar eller nok forskning på det :)

Jeg har spist alt både under graviditeten og etter å har ikke måttet kvittet meg med noe mat eller endre kosthold :)
13.07.2017, 13:07
URL: http://katharinaj.blogg.no
Postet av:
NAN HA1 er ofte på tilbud til 107kr hos komplettapotek :-)
10.09.2017, 10:11

Skriv en kommentar


NAVN:


DIN MAIL:


WEBSITE:


KOMMENTER:


DESIGN AV WWW.BARELOTTE.BLOGG.NOhits