Etter mye om og men bestemte jeg meg for å ikke amme Liam. Det er mye press rundt amming, og de på sykehuset gjør ikke saken lettere. Jeg hadde et stort ønske om å amme han før han kom, men en umoden baby med dårlig sugeteknikk gjorde ting vanskelig. 

Jeg følte på et ekstremt press, og det å bli håndmelket på sykehuset av enkelte jordmørdre gjorde meg sykt ukomfortabel og stresset. Som alle vet er en stresset mamma og en baby en dårlig kombinasjon. Jeg merket at Liam ble mer og mer misfornøyd, og det å se han gråte med hele puppen i munnen var absolutt ikke noe jeg ønsket for han. Det var rett og slett ikke verdt det. 

Nå er jeg gravid, og mange lurer på om jeg skal amme babyen i magen. Og svaret er nei. Jeg har allerede kjøpt inn NAN til babyen, og hun blir fra første stund et flaskebarn. Det gjør ikke meg til en dårligere mor på noen måte. Hun vil få like mye omsorg og kjærlighet som alle andre barn. Jeg ble så skvist opp i et hjørne sist, at hele gleden er tatt fra meg. Jeg har aldri følt meg så ukomfortabel før, og det er grunnen til at jeg velger å ikke en gang prøve. Etter en så dårlig erfaring, syns ikke jeg det er vits for min del. Amming skal være kos, og jeg følte det aldri slik. Amming er ikke for alle, og det er noe folk må forstå. Fordelen med amming er at du alltid har puppen med deg, og melka holder hele tiden rett temperatur. Det er mye mer arbeid med flaske, men for vår del går det helt fint. Det finnes også positive sider med flaske, som ikke amming har. Og det er at far får et tettere forhold fra starten av, og barnet er ikke like avhengig av mor som ved amming. 

Ammepress utsettes utrolig mange for, og jeg har fått mange positive tilbakemeldinger for at jeg er såpass klar i min sak. Amming sier ingenting om du er en dårlig mor eller ei. Og amming er ikke i alle tilfeller det beste. 

Det å mate sitt barn skal ikke være stressende på noen måte. Man skal ikke få avsmak over å mate sitt eget barn. Det skal være kos, og det er ikke mindre koselig å mate babyen sin med flaske! 

Som sagt, amming er ikke for alle! Det er også et fritt valg, ingen kan be deg om å gjøre det om du ikke ønsker det!  

Postet av: Nina
man bestemmer selv:)
22.05.2017, 17:13
Postet av: Kaja Jeanette
Veldig fint at du velger å snakke om dette, nettopp fordi veldig mange opplever ammepress. Jeg er av den oppfatning at alle bør få velge selv hva de ønsker, og det ene er ikke nødvendigvis noe bedre enn det andre. Det som er viktig er at man er fornøyd selv. Amming skal ikke skje til enhver pris.. Det er det noen som ikke forstår. Da jeg fikk mitt første barn, så gikk det så langt at jeg gruet meg til hun våknet fordi ammingen var helt jævlig. Det var vondt, hun fikk ikke ordentlig tak, og hun bare sovnet fra alt sammen.. Det var melk og søl over alt og jeg følte skikkelig nederlag. Da jeg fikk gutten min for snart 2 år siden så var jeg innstilt på å prøve amming, og denne gangen gikk det heldigvis mye bedre, det var som natt og dag.. Jeg ammet han i ca 10 mnd fordi det var det som var riktig for oss akkurat da :)

Så ja, det er opp til hver enkelt hva man ønsker, og det gjør det ikke til en dårlig mor dersom man velger å ikke amme.. Uansett årsak!!
22.05.2017, 19:53
URL: http://www.kajajeanette.blogg.no
Postet av: Katharina
Jeg er så enig med deg, jeg føler meg heldig som ikke gidde opp ammingen når jeg var sår å hadde det så vondt hver gang hun koblet seg på, tårene sprutet å det var virkelig ikke noe koselig, men jeg hadde ikke lyst å gi meg heller, men jeg hadde ikke blitt noen dårlig mor om jeg hadde valgt å ikke amme, jeg fikk ikke hjelp til ammingen eller noe når jeg var på sykehuset, heldigvis hadde min fantastiske samboer lest mye ( skjult for meg) så han hjalp oss i gang.

Uansett hvordan en baby får mat om det er mm eller mme så er ingen noen dårligere forelder enn andre :)

Å som du sier, så er det også mye positivt med mme , far får tettere forhold osv :) Nei kos dere med det valget dere har tatt <3 Og masse lykke til når prinsessa kommer :)
22.05.2017, 20:23
URL: http://katharinaj.blogg.no
Postet av: Karoline
Syns det er supert at du tar dette opp og er så klar i din sak, fra starten av. Tror det er mange som kjenner på presset og føler et stort ubehag rundt nettopp amming. Det er definitivt ikke for alle!

Jeg selv ønsket å amme, var litt styr i starten, men vi knakk koden etter noen dager og jeg ville ikke gjort noe annet for alt i verden nå som ammingen går så fint! Men igjen så er det ikke bare positivt, skulle gjerne dratt ut uten å tenke på å være tilbake til neste måltid, slippe å alltid være den som må våkne på nettene for å gi mat osv, likevell er jeg så takknemlig for at jeg fikk en postitivt opplevelse av dette på sykehuset og all den gode hjelpen jeg fikk, føltes aldri som press, men god hjelp! Tror dette er noe en må kjenne å føle og ønske selv for at det skal gå fint uten at det blir et reint helvette .. så at du velger flaske og føler det er det rette, sier absolutt ikke at du er en dårlig mor !!
22.05.2017, 23:12
Postet av: Silje
Trist å høre at du hadde en sånn opplevelse med første barnet. Jeg hadde mye det samme og sluttet å amme etter fem uker med tårer blodige pupper og en urolig og sulten gutt. Så jeg forstår deg.. men heldigvis er det ikke dermed sagt at det blir likt denne gangen. Det kan hende babyen suger bedre, at du får en bedre start, melken kommer fortere osv ... jeg sluttet å amme de tre første ganske kjapt for det var både startvansker, slapphet og innleggelse på barneklinikken den første uken. Jeg hadde også bestemt meg for at ingen skulle då bestemme om jeg skulle amme og hvor lenge . Med fjerdemann klarte jeg å delamme i 4 måneder og er super stolt av det. Jeg tenker at det er viktig for barnet å få i seg råmelken for der er det en del stoffer som beskytter mot sykdom. Men om man pumper eller håndmelker og så gir det på flaske kan jo gå fint. Håper du får en amme villig baby for det kan hende du nå får en positiv opplevelse til tross for dårlig erfaring fra før. Men uansett, barn som får mme blir like flott og stor og sterk de også :)
22.05.2017, 23:40
Postet av: Mia
Kjipt at du har en dårlig opplevelse fra tidligere, men trenger ikke være slik denne gang.. syns ikke du skal være så bestemt på at du absolutt ikke skal amme denne gang, for morsmelk er faktisk den beste næringen et barn skal ha.. amming skal ikke hovedsakelig handle om kos, men barnets beste.. du kan få en kjempefin ammeopplevelse denne gang..
23.05.2017, 22:49
Postet av: Stina
Det er selvfølgelig kjedelig at du fikk en slik opplevelse sist. Men likevel vil jeg bare si som Mia over her sier. Forrige gang fikk du en prematur sønn. Premature kan ha vansker i starten. Det har jeg opplevd selv. Fødte for tidlig og måtte bruke skjold veldig lenge pga sugeteknikken ikke var på plass. Etter 2-3 måneder kunne jeg heldigvis legge det bort. Jeg ble også, som dag, håndmelket av de ansatte. Selvfølgelig ikke kjekt, men der og da gav jeg egentlig faen i det. Det jeg mener er at denne gangen får du forhåpentligvis et fullbåren barn. Det er helt andre forutsetninger, og ting kan gå helt fint med ammingen fra starten av. Selvfølgelig kan det være utfordringer, men forutsetningene er bedre. Jeg sier ikke du er en dårlig mor, men jeg mener det er dumt å slå det fra seg uten å i det hele tatt prøve :-)
26.05.2017, 12:26
Postet av: Malin Vedaa
Stina: Som jeg skriver, amming er ikke for alle. Og jeg syns flaske er helt genialt, og mindre slitsomt. Jeg får mer hjelp, og pappaen i huset kan hjelpe til med mating. Så amming er faktisk ikke et tema :-)
26.05.2017, 15:33
URL: http://malinvedaa.blogg.no/
Postet av: Marianne
Mamming før amming! ❤

Eg sjøl va uheldig med ammingen i starten, då jentungen hadde stramt tungebånd og dårlig dietak. Men det blei heldigvis bedre og lettare etterhvert.

Eg tenke det e viktigere å komme seg etter fødselen, med tanke på deg og di helsa nå under graviditeten. Det e ingenting å nekte for at det e grusomt slitsomt å amma ì starten.

Så eg tror du tar det retta valget for deg og di lille frøken ❤

Håpe du får muligheten te å passera de hellige 37 ukene!
27.05.2017, 01:36
Postet av: Malin Vedaa
Marianne: åh takk! Flere burde vært som deg <3
27.05.2017, 09:21
URL: http://malinvedaa.blogg.no/
Postet av: Anonym :kr
Kan jo hende du får det til denne gangen da ?:) altså bare prøve uten å stresse med det ? Litt er bedre enn ingenting vet du :) selvfølgelig velger man selv og det blir folk av flaskebarn og :)

Men det er så utrolig gode byggestener i morsmelka for ungen din. Det er med på å forebygge fremtidig diabetes, overvekt, kreft og i tillegg reduserer det risikoen for brystkreft for deg. Jaa det er et helvete den første måneden fordi babyen bare pupper 24/7, men blir bedre :) anbefaler deg å prøve, ikke gi opp før du har prøvd liksom? Lykke til uansett :)
09.06.2017, 22:53

Skriv en kommentar


NAVN:


DIN MAIL:


WEBSITE:


KOMMENTER:


DESIGN AV WWW.BARELOTTE.BLOGG.NOhits