Jeg har mange tanker om fødselen og hvordan den skal gå. Det vil på en måte bli min første skikkelige fødsel, som skjer på normal måte - det er derfor spennende men samtidig veldig skummelt. 

Jeg har lenge tenkt på om jeg skal gidde å bry meg om å skrive et fødselsbrev, eller om jeg bare skal gi beskjed under selve fødselen. Jeg har aldri vært gjennom dette før, så jeg vet derfor ikke om jeg vil være i stand til noe som helst. Jeg er hvertfall veldig tydelig på at jeg ikke ønsker noen misforståelser på veien, da det fort kan gjøre meg stresset. 

Jeg har noen punkter jeg gjerne vil at samboeren min skal være klar over, slik at han kanskje kan gi beskjed til jordmødre og andre under fødsel hvis det skulle dukke opp spørsmål angående dette (hvis jeg selv ikke er i stant til å svare skikkelig for meg)

1. Jeg er åpen for all type smertelindring, men kun om det er nødvendig. Hvis jordmødre mener jeg trenger epidural - da vil jeg ha det. Lystgass er noe jeg kunne tenkt meg å prøvd. Dette vil også være det første alternativet. 

2. Jeg ønsker ikke at noen andre enn helsepersonell skal klippe navlesnoren. 

3. Jeg ønsker IKKE studenter i rommet, da jeg kjenner at komfortsonen min ikke er helt laget for en fødsel. Jeg syns det er "tøft" nok å måtte spre beina til forskjellige jordmødre og leger. 

4. Samboeren min skal sitte oppe ved hodet mitt, og det er ikke aktuelt å få se hodet på vei ut. 

5. Jeg ønsker ikke å amme barnet mitt, så flaske skal på plass fra første stund.

6. Jeg har ingen stillinger jeg heller vil føde i enn andre. Jeg er veldig åpen for å se hvordan det går når den tid komme. Jeg ønsker bare å få veiledning på hva som kanskje er best for barnet og meg selv. Tips fra jordmødre setter jeg stor pris på. 

7. Jeg ønsker å ha mest mulig med klær på meg, da jeg føler meg mest komfortabel med det. 

8. Jeg håper på å kunne ha 1 jordmor som følger meg hele veien, da jeg ikke "takler" bytter i øst og vest. Jeg må kunne regne med en jordmor, og håper dette er mulig å få til. Jeg har dårlige erfaringer med jevne utskift fra Haukeland, og seter stor pris på om dette kunne blitt ordnet på noen måte. Jeg føler meg også mer komfortabel om jeg har 1 person å forholde meg til. 

9. Jeg vil helst unngå veneflon da dette gjør meg skikkelig uvel. Og jeg er seriøst livredd for å få satt det inn da jeg alltid besvimer eller blir kjempedårlig. Det er selvfølgelig tusen tanker som svirrer gjennom hodet mitt for tiden om hvordan jeg vil ha ting. Men det er vanskelig å se for seg hvordan ting vil gå. Jeg er derfor veldig åpen. Jeg kjenner et stort behov for veiledning, og håper det er noe jeg kan få. Jeg vil bli fortalt hvordan ting ligger an, hvor i fødselen jeg er, og hvor langt de ser for seg at det er igjen til mål. Jeg tenkte jeg skulle lese meg litt opp på dette i forveien, slik at jeg kanskje forstår hva de snakker om. Utenom det gleder jeg meg veldig til å få snuppa ut, det skal bli så godt å bli ferdig. Jeg trodde aldri jeg skulle si jeg gledet meg til en fødsel, men det gjør jeg faktisk nå. Jeg har jobbet mye med meg selv den siste tiden, og jeg forbereder meg selv mentalt. Jeg jobber med det hver eneste dag, snakker med samboeren om ting jeg syns er vanskelig, og prøver å gjør meg forstått av han. Da vil han også kunne gi beskjed til de på sykehuset om hva jeg syns og føler om ting.

 

Postet av: liveterherlig93
håper du får det du ønsker:)
30.03.2017, 19:15
URL: http://liveterherlig93.blogg.no
Postet av: allyouneednowislove
Veldig fint innlegg :)
30.03.2017, 19:20
URL: http://allyouneednowislove.blogg.no/
Postet av: Malin Vedaa
allyouneednowislove: Tusen takk! :-D
30.03.2017, 22:04
URL: http://malinvedaa.blogg.no/
Postet av: Stina
Hvorfor vil ikke du amme?
30.03.2017, 19:23
Postet av: Malin Vedaa
Stina: Hei, dette kommer i et eget innlegg i morgen :-)
30.03.2017, 22:04
URL: http://malinvedaa.blogg.no/
Postet av:
Hvorfor skal du ikke amme?
30.03.2017, 21:13
Postet av: Malin Vedaa
Anonym: Hei, dette kommer i et eget innlegg i morgen :-)
30.03.2017, 22:03
URL: http://malinvedaa.blogg.no/
Postet av: Jea
What Stina said ⬆
30.03.2017, 21:18
Postet av: Malin Vedaa
Jea: Hei, dette kommer i et eget innlegg i morgen :-)
30.03.2017, 22:03
URL: http://malinvedaa.blogg.no/
Postet av: Karoline
Hadde mange av de samme tanken som deg med fødsel og dette med intimsoner og hvor mine grenser gikk. Dette hadde jeg også sagt ifra om til min samboer før fødsel, slik at han var klar over det om jeg ikke kunne gi beskjed skikkelig selv. Men det ble absolutt ikke slik jeg hadde planer om , mtp tildekking, kun en jordmor osv, men det beste med hele opplevelsen var at dette ikke ble noe problem og det føltes aldri ukomfortabelt da jeg lå der, det var helt greit. Jeg hadde tilogmed en student med, å dette skulle jeg IKKE ha, men den gang ei :) så det er ikke alltid det er så gale som en ser for seg at det skal bli, selv om en har en intimgrense til vanlig. Det ble, ihvertfall for meg en veldig naturlig og behagelig opplevelse med det å være så bokstaveligtalt naken forran andre. Å dette mye takketvære de flinke jordmødrene på Haugesund sykehus! Jeg er super fornøyd med mitt opphold og måten de behandlet meg på! Så du skal ikke tenke for mye på dette, og glede deg mest mulig til fødselen!! Tenker det kan være godt å høre om de positive opplevelsene også, ikke bare alt det negative som kommer frem med fødsler. Alle lykkeønskinger videre i svangerskapet og håper du slepper unna forgiftningen denne gang!!
30.03.2017, 21:59
Postet av: Malin Vedaa
Karoline: Tusen takk for en skikkelig flott kommentar. Den gjorde virkelig dagen min. Det er så kjekt å høre at andre har positive opplevelser, det er for mye fokus på de vondt/dårlige. Jeg skal som sagt ikke forvente for mye, og tenke over hvordan ting skal være. Jeg er som skrevet veldig åpen, og kommer til å ta ting veldig som det kommer. Jeg har egentlig veldig få tanker om hvordan jeg vil det skal være, og forventer absolutt ingenting. Jeg er utrolig spent på hvordan det kommer til å bli, og må ærlig si at jeg gleder meg veldig til å prøve dette også. Kvinnekroppen er fantastisk! <3 Tusen takk for gode tanker, jeg krysser fingrene for et fint svangerskap!
30.03.2017, 22:03
URL: http://malinvedaa.blogg.no/
Postet av:
Håper du får som du ønsker! Jeg tenkte ikke på å si ifra at jeg IKKE ønsket stundenter under fødsel. Regnet egentlig med at det var en selvfølge at dem ville høre med meg først... men nei! Mitt barn måtte fort ut og ble tatt med tang og jeg måtte klippes. Da hører jeg "gjør jeg dette rett? Er det slik jeg skal gjøre det? Er det her?" Og når jeg skulle bli sydd etterpå kom samme spørsmål og det tok greit lang tid...

Håper ingen andre har opplevd det samme, eller vil oppleve det samme. Var rett og slett ikke en ok førstefødsel og håper ikke min neste blir lik.
30.03.2017, 22:17
Postet av: Synne
Hvorfor ønsker du ikke at noen andre enn helsepersonell skal klippe navlesnoren? :)
30.03.2017, 23:14
Postet av: litloo - ikke som andre mammablogger!
Jeg hadde på meg en topp under den deilige sykehusskjorten. Den hadde de ikke lagt merke til så de sa bare "oj" i det de åpnet skjorten og klasket babyen oppå. Ikke søren om jeg ligger der naken altså, jeg syns det ser så ekkelt ut med pupper i alle retninger! Selv vet jeg ikke om jeg skal skrive fødselsbrev. Jeg har liksom ingen ønsker, tror jeg.
31.03.2017, 14:55
URL: http://litloo.com
Postet av: EM
Jeg var kliss naken med baby nr 2, å det var sikkert 4 5 mann i fødestue. Jeg gidde totalt F... fødsel å nakenhet er en heilt nartulige greie.

Å jeg forstår på en måte at noen ikke takle det. Jeg har født 3 ganger, Å har ammet i 3 mnd å blitt flaskebarn. Å har følt meg dårlig mamme som bare kan amme i 3 mnd. Men de 3 mnd er gullverdt. Så forstår ikke heilt hvorfor du ikke vil det. Første barne mitt var 6 uker for tidlig født. I en mnd på sjukehuse. Var hardt. Fikk brystbetennelse å det er ikke noe godt å få. Heilt grusomt, men jeg ga meg ikke. Jeg skulle amme sønnen min. Å jeg fikk det til. Men varte kun i 3 mnd. Så er fornøyd med det. Men noen liker ikke å amme å ikke får det til. Forstår ikke hvorfor du ikke vil, men alikevel så forstår jeg deg.

Navlesnoren er en spesielle greie for far å klippe. Har faktisk aldri hørt at noen ikke vil at far skal klippe navlestrengen. Er jo spesiellt for dem. Hvis min samboer hadde nektet det. Hadde jeg blitt veldig skuffet. Men som sagt mennesker er veldig forskjellige👍🏻 Å håpe du får en lett fødsel. Jeg hadde en fin fødsel med baby nr 3, men ingen smertelindrene. Har hatt epiduraler med de 2 andre. Men min rygg takler ikke den sprøyta.! Hadde kun en jordmor med baby nr 3. Heilt fantastisk. Hadde rolig musikk i bakgrunnen. Samboer og jordmor lot meg jobbe med riene selv å alene, å ingen mas rundt meg. Beste fødselen noen gang jeg har hatt. Jeg håper du få en jordmor som er avslappenes å lar deg styre på ditt igjennom fødselen. Masse lykke til.
02.04.2017, 11:25

Skriv en kommentar


NAVN:


DIN MAIL:


WEBSITE:


KOMMENTER:


DESIGN AV WWW.BARELOTTE.BLOGG.NOhits