Hei på dere! Dette innlegget er gjerne mer rettet mot deg som venter barn, planlegger barn eller har fått barn. Jeg tenkte å dele mine topp "must have" når man skal ha barn. Jeg hamstret inn mye i starten, før Liam kom - men fant raskt ut at jeg ikke trengte halvparten. Jeg har noen favoritter jeg ikke kunne klart meg uten, som er veldig praktisk å ha i hus når barnet kommer. Det er sikkert mye du syns er praktisk og ha som jeg kanskje ikke syns er like nødvendig. Det er også mye smak og behag. Noen har behov for helt andre ting enn deg, og det vil alltid være forskjellig. Det er godt mulig jeg har glemt noe her i innlegget mitt. 

 

Utstyr:

1. Bleiebøtte 

Dette var noe jeg tenkte jeg ikke trengte, for jeg skulle jo ut med bosset hver dag allikevel - det skjer aldri. Denne bøtta står plassert på badet vedsiden av stellekommoden. Uten tvil en av de mest praktiske tingene. Den holder lukten borte og man slipper å tømme den så ofte. Minuset er at posene til bleiebøtta er ekstremt dyre, det er sikkert derfor man får bøtta gratis av barnas hus - slik at de kan tjene penger på posene. 

2. Stellekommode

Jeg kvittet meg med stellekommoden vår da Liam begynte å snu på seg, dette var på grunn av at jeg var redd for at han skulle dette ned i flisene å slå seg. Jeg fant også ut at det var tungvint å bøye seg ned på gulvet å skifte der, vi har derfor fått en ny kommode inn på badet til den nye babyen kommer. Da kommer han/hun opp i høyden, slik at vi kan få skiftet bleie og klær i fred uten at Liam tuller og tøyser med h*n. 

3. Tripp trapp stol

Denne blir brukt ganske mange ganger i løpet av et døgn. Den bygger du om ut i fra hvor gammel barnet ditt er. De kan også ha denne stolen i skolealder. Du får kjøpt new born seat og sittedel på diverse barnebutikker. HELT GENIAL! 

4. Vippestol

En vippestol er veldig praktisk om man skal ta seg en dusj i permisjonen, og barnet er for lite til å sitte på gulvet å leke selv. Jeg brukte denne daglig da jeg skulle dusje. Martin var jo ikke hjemme, og jeg kunne ikke akkuratt la han ligge på et annet rom eller på stellekommoden. Gulvet er et alternativ med et lekestativ over, men her ble kun vippestolen brukt. Den vugget han i søvn, og han fikk slappet skikkelig av. (Bilde av Liam i hoppestolen sin, fant ikke vippestolen)

5. Vogn, sprinkelseng og bilstol

Dette sier seg selv! Gjerne kjøp en god og varm bilstolpose/vognpose, dette er også et must. Det kan være kaldt, og barnet skal ikke ha for mye trekk på seg.

6. Babynest

Virkelig et must. Babyen kan ligge med deg i sengen, i sofaen - egentlig over alt. Du trenger ikke å tenke på at du vil rulle over h*n i sengen. Dette er også trygt og godt for babyen sin del da det er litt polstring rundt den. Veldig godt og behagelig. 
 

Kropp og helse:

1. Paracet og Nurofen / Stikkpille

Dette kommer godt med om barnet har feber eller blir syk etter en vaksine. Dette får du kjøpt reseptfritt på apoteket. Nurofen er genialt da den kan tas opp til 6 ganger i døgnet, Paracet får du ikke gi så ofte, men disse kan du kombinere.  

2.Talkum

Beste pulveret som er. Dette pudrer vi rumpa til småen med, han unngår å bli klam og sår. Han blir heller ikke sår i baken om han har noen saftige diarebleier.  Talkum er også genialt å bruke rundt halsen, da det ofte samler seg svette og gulp der, da unngår du at huden blir rød og irritert. Jeg har også brukt denne under armene hans, da dette er en plass vi mennesker fort blir fuktige/klamme 

3. Febermåler

Den her sier seg egentlig selv. Jeg syns personlig den i rumpa er den som fungerer best og viser mest nøyaktig. Stoler ikke helt på den i øret/pannen.  

4. Zinksalve

Veldig greit å ha om barnet blir sår i stumpen, men du kan unngå mye med å bruke Talkum.

(ingen bilde)

 

5. Saltvannspray

Dette blir brukt titt og ofte her hjemme. Er barnet tett får du spylt ned det som er ved å sprute dette inn i nesen. Du åpner da opp luftveiene, og du kan kjapt høre at det er stor forskjell fra før du sprayet det inn. Det er ikke farlig å bruke, så du trenger ikke å tenke på at du skader barnet. Jeg fikk beskjed av sykehuset at jeg bare måtte bruke det så mye jeg følte var nødvendig. Dette kjøpes også på apoteket.  Her var mine "must have". Hva er dine? 

 

 

Postet av: Cecilie
Bra innlegg! Veldig nyttig, selvom jeg hverken har barn eller venter barn :-)
22.01.2017, 21:15
URL: http://ceecilie.blogg.no
Postet av: Malin Vedaa
Cecilie: Kjekt å vite den dagen du muligens skal ha :-D Takk for fin kommentar!
22.01.2017, 21:16
URL: http://malinvedaa.blogg.no/
Postet av: Pernilla Linn
Dette kommer godt med! :)
22.01.2017, 21:32
URL: http://www.pernillalinn.blogg.no
Postet av: Malin Vedaa
Pernilla Linn: Ja, uten tvil :-D
22.01.2017, 21:33
URL: http://malinvedaa.blogg.no/
Postet av: prosjektvekttap
Svært nyttig å vite for framtiden! :-)
22.01.2017, 21:36
URL: http://prosjektvekttap.blogg.no/
Postet av: Malin Vedaa
prosjektvekttap: Så kjekt å høre :-D
22.01.2017, 21:36
URL: http://malinvedaa.blogg.no/
Postet av: Tasha
Har født to barn nylig. Hadde aldri bruk for babynest, bleiebøtte, saltvannspray eller sinksalve. Hadde også andre stoler, ikke TrippTrapp.
22.01.2017, 22:05
Postet av: Malin Vedaa
Tasha: Som jeg skrev, dette er veldig forskjellig fra person til person. Godt vi finner egne ting som passer oss :-D
22.01.2017, 22:06
URL: http://malinvedaa.blogg.no/
Postet av: Victoria Larsen
Nyttig for framtiden! :)
22.01.2017, 22:14
URL: http://viccctoria.blogg.no/
Postet av: Katharina
Mye bra her inne :)

Har selv ei på 6 uker ( 7 uker på fredag) men sluttet å bruke stellebordet da hun var 3 uker gammel, for da begynte hun å knø å rulle på mage på stellebordet, så her går skiftingen i sofaen eller på gulvet :P

Vi har brukt de saltvannsdråpene og fikk vite av legen på legevakten at det bare var tull,grunn til at de selger det er for å tjene penger ( rett å slett ett salgs triks) her funket det ikke å nå er de sluttet å selge nesespray som er for babyer av en eller annen grunn så her koker vi helle saltvann selv da det er mye billigere å akkurat det samme som disse dråpene/spray :P
23.01.2017, 10:10
URL: http://katharinaj.blogg.no
Postet av: Ingunn
Du kan ikke gi Nurofen 6 ganger i døgnet. Men hver 6-8. time! Nurofen er det samme som Ibux og skal ikke gis til barn under 1 år!
23.01.2017, 14:16
Postet av: Malin Vedaa
Ingunn: Jeg fikk beskjed av legevakten at denne kunne gis opp til 6 ganger i døgnet :-) Han skulle og bruke den når han var under 1 år. Hva som står på pakken er en ting, den har jeg ikke lest. Har bare gjort det jeg har fått beskjed om :-)
23.01.2017, 14:22
URL: http://malinvedaa.blogg.no/
Postet av:
Uansett dumt å anbefale noe som går i mot generelle retningslinjer!
23.01.2017, 14:32
Postet av: Malin Vedaa
Anonym: Det er vel av og til nødvendig :-)
23.01.2017, 14:33
URL: http://malinvedaa.blogg.no/

Skriv en kommentar


NAVN:


DIN MAIL:


WEBSITE:


KOMMENTER:


DESIGN AV WWW.BARELOTTE.BLOGG.NOhits