Fredag 06.januar ringte jeg som dere vet legevakten angående Liam. Jeg var superstresset og veldig kjapp i svarene mine, kun på grunn av at sønnen min lå der i sengen å vred seg i smerte. 

Jeg forklarte kjapt at noe var galt med lårbeinet hans, etter at Martin og Liam hadde falt ned trappen. Jeg gikk bak å fikk alt med meg. Første spørsmålet jeg møter er "Var det noen vitner til stedet?". Jeg ble ikke mindre stresset av det, hvorfor i alle dager spurte hun om det? Kunne hun ikke bare gi klar beskjed om at vi kunne komme ned i stedet for å grave om hva og hvordan ting hadde skjedd (?) Vi kom oss inn og ut av legevakten og videre til sykehuset hvor de samme spørsmålene ble stilt gang på gang. Da begynte jeg å tenke, trodde de at vi hadde brukket beinet hans med vilje?! Det var veldig sårt å få så mange spørsmål fra så mange, men greia er jo at slike ting faktisk skjer - DAGLIG. Ikke i vårt hjem, men hos mange andre uskyldige barn. 

Jeg har i ettertid tenkt på at det er superviktig at de tar skader av barn så alvorlig som de gjør. Og de som ikke har gjort noe har heller ingenting å være bekymret for. Det skjer så mye med så mange, og det er alt for få tilfeller som blir fanget opp. Det er også veldig viktig at vi som kanskje mistenker noe er snare med å kontakte noen som kan hjelpe. Det er bedre å blande seg inn en gang for mye enn en gang for lite. Det er viktig å se etter signaler, da barn kanskje ikke har ordforråd til å kunne forklare ting selv - noen kan kanskje ikke snakke en gang. Værr obs på mennesker rundt deg. Man trenger ikke alltid å være supersmart for å forstå at det er noe som ikke stemmer... 

Den siste saken jeg hørte om var en baby på 10 uker, som hadde mistet livet pga slag mot hodet. Hvem i alle dager har hjerte og samvittighet til å skade et barn i det hele tatt? Men jeg tenker, en 10 uker gammel baby har ikke mulighet til å framprovosere noe en gang. Hva er det som skjer med verden (?)  Jeg blir sint, provosert og ekstremt forbanna!  

Postet av: Oddbjørg
UTROLIG BRA SKREVET
12.01.2017, 18:04
URL: http://oddbjorgj.blogg.no
Postet av: Malin Vedaa
Oddbjørg: Tusen takk, det er så utrolig viktig å få slike ting fram!!!
12.01.2017, 18:05
URL: http://malinvedaa.blogg.no/
Postet av: Christine
Veldig bra skrevet om et veldig viktig tema!

Dette er en følelse jeg og har kjent på.

Det føles så fælt å bli misstenkt for å gjøre noe slikt mot barnet ditt, men det er viktig at de er så streng når det kommer til barn.

For som du sier, det skjer. Selv om det er helt utenkelig for de fleste å skade det kjæreste de har, så er det dessverre barn som går igjennom mye vondt.

Så jeg tenkte for meg selv når vår lille frøken knakk lårbeinet sitt, jeg vil heller at de skall være grundig en gang for mye, enn en gang for lite.

De leger seg fort disse små, heldigvis. Så snart kan han sikkert bevege seg rundt like mye som før. Masse god bedring til dere. :) <3
12.01.2017, 18:50
Postet av: caroline
Kjempe bra skrevet ;)
12.01.2017, 19:57
URL: http://fantebust.blogg.no
Postet av: Heihei
Bra skrevet :) men hadde det vært meg, hadde jeg enten ringt 113 eller drar rett inn til legevakta! Ikke noe spørsmål engang.
12.01.2017, 22:31

Skriv en kommentar


NAVN:


DIN MAIL:


WEBSITE:


KOMMENTER:


DESIGN AV WWW.BARELOTTE.BLOGG.NOhits